Kokosmjölk Vs. kokos vatten

Kokosmjölk Vs. kokos vatten


Kokosnötter, hög i fiber, vitaminer och mineraler, används i många delar av världen för kost och släckning. Frukten består främst av kokosnöt kött och en flytande i mitten, brukar kallas kokosvatten. Medan kokosvatten och kokosmjölk är ibland förväxlas vara samma ämne, är de faktiskt två olika alternativ för att dra nytta av coconut's många hälsofördelar.

Källa

Kokosvatten är den term som vanligen används för att beskriva den klar vätska finns i centrum av en kokosnöt när det är fortfarande ung och grön. Kokosmjölk är gjord genom att extrahera vätskan från en mark-up blandning av kött och vatten. Den resulterande vätskan är tjock och vit med ett lager av grädde på toppen.

Näringsämnen

Kokosmjölk förpackningar cirka 550 kalorier--främst från hög fetthalt--per kopp. Kokosvatten, men innehåller inget fett eller kolesterol och cirka 50 kalorier per kopp på grund av naturliga sockerhalten. Kokosvatten är hög i kalium och magnesium också.

Användningsområden

Kokosmjölk är vanligt i etnisk matlagning, sådan som Thai eller indisk mat, och som en nondairy mjölk ersätta i glass eller yoghurt. Kokosvatten är ibland hyllas som en naturliga Gatorade, liksom dess naturliga sockerarter och elektrolyter ett lugnare jobb med återfuktande en aktiv kropp. Kokosvatten hög kalium nivå kan vara bra för hjärta och njure hälsa, och ger också en säker och hälsosam alternativ när färskt vatten är inte tillgänglig.

Kokos förvirring

Som om de termer kokosmjölk och vatten inte förvirrande nog, kokos marknadsförare också försöka sälja kokosnöt juice, kokos grädde och även grädde av kokos. Kokosnöt juice avser klara vätskan inuti en omogen kokos och används ofta synonymt med termen kokosvatten. Kokos grädde representerar en tjock vätska liknande kokosmjölk, men med en högre andel av kokosnöt kött till vatten. Grädde av kokos refererar helt enkelt till en blandning av kokos grädde och socker som ofta används i drinkar.


Related Articles