Junior kyrkan idéer för småbarn och uppDe flesta kyrkorna erbjuda Söndagsskolan eller religiös utbildning för kyrkans barn. Många kyrkor har också en modifierad gudstjänst inriktad mot barn som sker under ordinarie gudstjänsten eller strax före Söndagsskolan. De bästa idéerna för junior kyrkan engagera barn med kort predikan lektioner som låtar och aktiviteter att hålla dem aktiva och lärande.

Korta lektioner

Junior kyrkliga predikningar är korta lektioner på bibliska personer, händelser eller ämnen. Till exempel skapa en lektion kring barn i Bibeln med hjälp av berättelser om Moses och Jesus. Dela hur Moses föddes i en tid när regeringen ville bli av med alla judiska baby pojkar, men Gud hade en plan och syfte för Moses. När hans familj försökte rädda honom av flytande sin korg båt i floden, sände Gud faraos dotter till floden. Hon antog Moses. Efter Jesus föddes, kungen försökte hitta och döda honom, alltför, men Gud sa Joseph att ta Jesus och lämna landet. Betona flera gånger att Gud har en plan och syfte för varje person.

Vers memorering

Välj en bibelvers som betonar lektionens nyckelpunkt--några ord för småbarn-- och hjälpa barnen lära sig utantill det. Hålla reda på de lär sig genom att lova en belöning när verser reciteras verser. Placera äldre barn i par för att öva en längre vers. Sedan skriva vers i styrelsen och låta barn volontärer för att radera ett eller två ord i taget. Varje gång ett ord raderas, har barnen recitera versen. När versen är helt raderas, vet de flesta barn det.

Musik och rörelse

Använda rörelse så mycket som möjligt att engagera barn och hålla dem från att bli rastlös och uttråkad. Till exempel på lektionen på Bibeln spädbarn, låt dem rock vapen varje gång du nämner "barn" eller "baby" som "baby Moses." Sjunga åtgärd låtar som tillåter barn att slingra sig, hoppa, peka och flytta på andra sätt. Åtgärder låtar kanske bland andra, "Åh, vara noga med små ögon vad du se," "jag får aldrig mars i infanteriet" och "Detta lilla ljus till mig."

Praktisk tillämpning

Att skapa spel som visar hur en Bibeln berättelsen applicerar i dag. Till exempel, Visa barnen hur bra och dåliga nyheter sprider sig genom att dela upp dem i två grupper och ge en grupp en bit av bra och den andra några dåliga nyheten. Har den första personen i varje grupp berätta för en person, då de var berätta en person tills alla har fått höra antingen bra eller dåliga nyheter. Förklara hur de kan göra en skillnad i världen för antingen bra eller dåligt av vad de säger. Detta möjliggör praktisk tillämpning av bibliska principer så barnen kommer inte bara höra lektionen, men ser det också i praktiken.


Related Articles