Jämförelse av Europeiska & amerikanska storlekar i barnkläder

Jämförelse av Europeiska & amerikanska storlekar i barnkläder


Europeiska kläder storlekar är unika. Även om varje land inom kontinental västra Europa har en gemensam kläder dimensionering system, som systemet skiljer sig från andra länder utanför Europa, inklusive det system som används i Amerika. Om du köper barnkläder i Europa eller online från Europeiska återförsäljare, är det bra att veta skillnaderna mellan amerikanska och Europeiska barns kläder storlekar.

Inches vs. centimeter

I allmänhet, bestäms amerikansk kläder storlekar för barn av vikt i pounds och längd eller höjd som ges i tum. Att veta konverteringar mellan tum och centimeter och pund och kg är mycket användbar eftersom Europeiska längder för barnkläder anges i centimeter och kg. Diagram för amerikanska kläder storlekar ingår i hänvisningarna. En cm är lika med 39 inches 1 tum är ungefär lika med 3cm. Ett kg. är ungefär lika med 0.907kg. medan 0.454kg. är lika med, 45 kg. Använd de refererade konverteringstabeller som hjälper dig konvertera specifika mått.

Storlek nummer

Både europeiska och amerikanska klädtillverkare Ange storlekar för barnkläder med siffror. I USA löper dimensionering för barn från 2 till 12 längs jämnt numrerade steg. I Europa ges motsvarande storlekar i en rad som börjar med 40/55 upp till 90/95 så att en amerikansk "4" är lika med en europeisk "50/55" och en amerikansk "10" är likvärdig med en europeisk "80/85." Amerikansk storlek siffrorna anger generellt ålder medan Europeiska storlek siffrorna anger höjden av barnet i centimeter.

Barnskor

En annan gemensam punkt i jämförelse som är hjälpt av förtydligande är skillnaden mellan amerikanska och Europeiska barns skostorlekar. Barnskor definieras allmänt som de för barn i åldern 6 till 12. I Amerika är storlek siffror mindre, allt från 1 till 13, medan motsvarande Europeiska sko storlekar allt från 28 till 39. I Europa motsvarar en storlek 28 sko en amerikansk 11 medan en 39 motsvarar en amerikansk 7. Visa den refererade tabellen för fler omvandlingar.

Att hitta rätt passar

Eftersom storlek kan variera från en tillverkare till en annan och eftersom det kan vara svårt vid först för att hålla storlekshandtagen omvandlingar rätt i huvudet, det bästa sättet att se till att ett plagg passar dig när du inte kan prova på är att göra mätningar, i centimeter, för ett bekvämt passande skjorta, byxor, shorts och klänning. Ta mått för längd, midja, bröst, axel och ärm och välj Europeiska kläder med dessa mätningar.


Related Articles