Hur till blått ett knivbladBlåelse är en teknik som används för de flesta skjutvapen för att etablera en korrosionsbeständig finish. Detta är en kemisk process som kan ske på några sätt, inklusive traditionella hot-salt blåelse eller kall blåelse. Blåelse verk på en mängd olika metaller och legeringar inklusive kolstål, härdat stål och järn. Blåelse fungerar inte på rostfritt stål. Om du önskar till blå din knivblad för att lägga till korrosionsskydd, kan detta ske på samma sätt som blåelse gun metal.

Instruktioner

• Skärpa klingan och ta bort eventuella efterföljande avgradning. Använda avfettningsmedel på bladet och rengör det ordentligt. Ingen hening olja eller rester kan vara närvarande under blåelse processen.

• Gnugga sjö gelé över kniven bladet grundligt och låt det ligga i blöt i en timme. Torr bladet försiktigt.

• Gnida en fin stålull mesh över båda sidorna av bladet. Gnugga bara tillräckligt för att något scuff ytan.

• Värm bladet i 15 till 20 minuter i ugn inställd på 325 Fahrenheit om handtaget är metal. Om du har en trä eller fenol handtag, Använd en propan fackla för att värma bladet endast i cirka två minuter.

• Markera vass kant med en krita. Detta håller blåelse från ansluter sig till vass kant. Gälla en ren mikrofiberduk blåelse lösning. Gnid blåelse lösningen i bladet, arbetar från fästet till spets tills bladet är belagda grundligt. Vänd bladet och upprepa. Att bladet att torka i 24 timmar innan du lägger till ett andra skikt om så önskas.


Related Articles