mynewspapers.net

Hur man skapar ett dataflödesdiagram

Hur man skapar ett dataflödesdiagram


Om du vill skapa ett dataflödesdiagram, måste du identifiera en system eller process med relationer som delar data. Flödet av delade datarelationerna producerar ett dataflödesdiagram. Dataflödesdiagram kan representeras med sjökorten symboler i någon programpaket som innehåller grafiska symboler. De flesta ordbehandlingsprogram, grafik och illustration programvarupaket ger formerna nödvändigt att skapa en mängd olika dataflödesdiagram. Ett dataflödesdiagram kan representera en samling av data eller ett enstaka dataobjekt som flödar från en process till en annan.

Instruktioner

• Starta din illustration-, ordbehandlings- eller grafik programpaket.

• Välj "System/Process" ikonen eller rektangel och dra det till fönstret utveckling.

• Klicka inuti figuren och skriv "Inkomster" data för ett enstaka dataobjekt. Om data komponenten använder en samling av data, Lägg sedan till rektanglar inom ikonen rektangulära skapas i fönstret utveckling. Om rutan representerar en samling data som "Internet inkomster" och "Annan inkomst", sedan lägga till två rektanglar inom den större steg 2 rektangeln och etikett inre rektanglarna "Internet inkomster" och "Annan inkomst".

• Använd ikonen "Text" i programvaran för att skapa en etikett för den större rektangeln och skriv texten "Inkomster System Data".

• Markera rektangeln eller "Systemprocessen" ikonen och dra den till fönstret utveckling under intäkter systemdata rektangeln.

• Klicka inuti figuren skapades i steg 5 och typ "Lönelista" data för ett enstaka dataobjekt. Om data komponenten använder en samling av data, Lägg sedan till rektanglar inom rektangulära ikonen. Om rutan representerar en samling data som "Internet Lönelista" och "Andra Lönelista", sedan lägga till två rektanglar inom den större steg 5 rektangeln och etikett inre rektanglarna "Internet Lönelista" och "Andra Lönelista".

• Använd ikonen "Text" i programvaran för att skapa en etikett för den större rektangeln och skriv texten "Löne Systemrapporter".

• Klicka på "Arkiv," "Spara" eller "Spara som," skriver du ett filnamn och klicka på "OK" eller "Spara". Nu har du ett dataflödesdiagram visar delade data förhållandet mellan inkomster och löner rapporteringssystem.