Hur man skapar en läder bundna kokbok

Hur man skapar en läder bundna kokbok


En läder bundna kokbok är en skatt som kan pågå i generationer. Om du fyller en läder bundna kokbok med familj recept, har du en familj släktklenod. Du kan göra ett tema kokbok eller bara fylla den med din favorit recept. Arbeta med läder kan vara svårt, men detta är ett bra nybörjar projekt som kan starta du till svårare läderföremål projekt. Din anpassade läder kokbok kan vara en innerlig gåva eller en särskild behandling för dig själv.

Instruktioner

• Sammanställa de recept som du vill inkludera i din kokbok. Be släkt och vänner för deras favoritrecept och några berättelser som följer dem. Titta igenom din samling av recept för idéer. Tänk på traditionell semester favoriter som du har kommit att förvänta på familjesammankomster.

• Skriver recepten i word processing program. Med några berättelser eller biografisk information du hittade medan samla dina recept. Formatera sidorna i ett landskap/2-sida-format så att varje bit papper kan skapa två sidor när de viks ner centrum. När du har skrivit ut dina recept, inkludera två tomma sidor i början av manuskriptet. Dessa tomma sidor kommer att utgöra endpapers.

• Trä en tjock nål med lintråd. Sy på sidorna med en rak söm på mitten av papperet. Om papperet är för tjock för att driva nålen genom, peta hål igenom några papper i taget med nålen innan sy dem alla tillsammans. Förstärka sömmen genom sömnad tillbaka över hela sömmen. Knut fast tråden innan klippning det.

• Skär en bit av läder som är 1/4 tum längre än höjden på dina sidor. Läder bredd bör vara två gånger bredden av boken plus bredden på ryggraden plus 1/4 tum.

• Fastställa lädret på ditt arbetsyta med den täcka sidan ner. Täck hela baksidan av din papper bok med limmet. Jämna ut med en craft pinne eller med fingret så det inte finns några klumpar. Fastställa limmade ytan på höger halva av läder, lämnar en 1/8 tum kant av läder runt papperet. Låt limmet torka i 1/2 timme.

• Spridningen lim över hela framsidan av din receptbok. Rada upp sidan limmade med vänster sida av läderklädsel, lämnar 1/8 tum gränsen av läder hela vägen runt. Tillåta läderklädsel att stänga för 1/2 timme torktiden. Efter 1/2 timme, öppna boken för att se till att papperet linjer prydligt i läder locket.


Related Articles