Hur man installerar en vattenpump i en utombordsmotor

Hur man installerar en vattenpump i en utombordsmotor


Utombordare är arbetshästen motorer inom båtlivet. Vad sparsamma sinnade båtägare har inte någon gång i sin båt karriär kör en utombordsmotor på en av sina hantverk? Utombordare är bränsle effektiv, lätt att använda och relativt enkla att underhålla. Rutinmässigt underhåll kan hålla äldre utombordare-modeller som kör under många år förbi deras bästa. En viss typ av löpande underhåll reparation kommer att ersätta vattenpumpen (pumpen som drar vatten ur motorn). Särskilda problemområden är gummipackningar och impellrar som ligger i själva pumpen.

Instruktioner

• Börja genom att ta bort motorrummet bult på botten av motorn bostäder. Det bör finnas tre till fyra bultar i ytterkanten av bostäder som håller den nedre delen av motorn till motorrummet.

• Sakta, men bestämt dra botten bostäder från motorn fack bostäder. Den nedre delen av motorn (som inrymmer vattenpumpen) kommer att glida bort lätt. Koppla bort den elektriska ledningar som förbinder två hus tillsammans och montera den nedre motorn bostäder stabilt i en motor vice.

• Lossa de fyra bultarna som håller vatten pumphuset på plats. Skjut huset av driveshaften och inspektera inredningen för skölpar eller inkonsekvenser som kan påverka den vattenpump. Om slitaget är uppenbart, ersätta de bostäder som väl, men om insidan av huset ser slät, gå vidare till nästa steg.

• Dra pumphjulet bort av driveshaften eller ur huset (beroende på vilken plats det slutade) och inspektera det för sprickor eller slitage. Eftersom du byter ut vattenpumpen, antar vi att pumphjulet är en goner och Ersätt med en ny. Nästa, ta bort packningen sälarna under pumphjulet. Det kommer att finnas tre i denna ordning: gummipackning, aluminium packning, gummipackning.

• Använda motorolja, lube nya packningar och Skjut tillbaka på plats (i ordning). Skjut in den nya impellern på plats, följt av vatten pumphuset. Tryck ner på vatten pumphuset samtidigt som du vrider driveshaften samtidigt att Skjut huset på plats. Ersätta fyra bostäder bultarna och skjut den nedre delen av motorn tillbaka på plats på den nedre delen av den motoriska församlingen. Ersätta bultarna håller de övre och nedre hus tillsammans och ansluta kablaget.


Related Articles