Hur man gör Ivy pelargon sticklingar

Hur man gör Ivy pelargon sticklingar


Murgröna geranium eller murgröna blad geranium (Pelargonium peltatum) gör en attraktiv tillägg till fönstret korgar eller hängande plantageägare, tack vare sin långa vinstockar och rankor, som kan nå upp till 3 fot lång. Ivy geranium svarar väl till förökning genom att skära, så länge du förbereda moderplantan för sticklingar och ta sticklingar på hösten. Transplantera rotade sticklingar i din trädgård kommer våren, eller potten upp dem och ge dem till vänner.

Instruktioner

• Skära ner vattning av din ivy pelargoner i mitten till slutet av augusti inför sticklingar. Planera att ta pelargon sticklingar från September till oktober, från anläggningar som har varit ganska torr i flera veckor.

• Fyll individuella 4-tums krukor med en sandig planteringsjord medium, fylla en pott för varje geranium styckning som du planerar att ta.

• Klipp 3 - till 4-tums-långa sticklingar från mor ivy geranium, skära direkt från basen på en gren - inte ta en lång skärande och planerar att dela upp det i två; Varje styckning bör ha en naturlig växt och en klippa änden.

• Trimma bort de lägre uppsättning av blad på varje skärning och placera Sticklingen direkt i den sandiga planteringsjord medium, begrava en tredjedel av styckning i marken.

• Vatten sticklingarna tills vätska rinner från botten av behållarna. Därefter, vatten sticklingarna regelbundet så det planteringsjord mediet inte torkar.

• Sätt sticklingarna i ett område där de få ljusa men indirekt ljus. Fortsätta att vattna dem och se om de har sina rötter genom att försiktigt rycka upp på stjälken. En stam som motstår flyttar har sina rötter; en stam som fritt har inte rotade.

• Flytta krukorna till en full sol plats när de har sina rötter. Skära ner på vattning--vattning tillräckligt för att fukta jorden och låta behållarna torka innan vattning igen. Befrukta krukor varannan vecka med vattenlösliga krukväxt gödselmedel.


Related Articles