Hur du skyddar kretsar från emp

Hur du skyddar kretsar från emp


Elektromagnetisk puls (EMP) vapen var en gång ett stort bekymmer. I teorin skulle en atombomb iväg i luften ovanför en militär installation producera en puls av elektromagnetisk energi som kan inaktivera all elektronisk utrustning som fångas i det. Pulsen skulle inte nödvändigtvis döda människor, men det skulle lämna dem oförmögna att kommunicera elektroniskt. Även om hotet om kärnvapenattack har avtog sedan avsluta av den sovjetiska unionen, många atombomber fortfarande runt och EMP är fortfarande en möjlighet. Med viss ansträngning, kan kretsar vara skyddade-- eller "härdat--mot en EMP attack.

Instruktioner

• Surround någon kopparkabel med metall rör. Detta blockerar vissa av de inkommande energin, med mer energi att blockeras av tjockare slang.

• Eliminera som mycket koppartråd som möjligt från din utrustning. Eftersom koppar är en extremt bra ledare, en oskärmad del av koppar ledningar kan absorbera energin av en EMP och bära den i känslig utrustning, potentiellt bränning att utrustningen ut. En stor fara kommer från nätverk kabel; dessa kablar har ofta koppar komponenter och ofta ansluta vitala system. Ersätta dem med fibre optic kabel förhindrar EMPs överförs längs dem, samtidigt som inte förlitar sig på trådlösa signaler som pulsen skulle störa.

• Bygga Faradays bur runt din viktigaste utrustning. Detta är en låda gjord av koppar nät som kommer att absorbera EMP. För en sådan bur ska fungera, måste det helt isolera utrustningen. Dörröppningar måste vara luftslussar, med isolerande tätningar mellan dörrarna. Windows måste omges av flexibla sälar, och det kan inte finnas någon koppartråd som kör in i buren. En sådan bur kunde byggas stor nog för att omsluta en dator, ett rum eller ens en hel bas. Gott om överflödigt material finns kvar i lager från kalla kriget härdning program.

• Avskuren din utrustning från det elektriska nätet. Kraftledningar sänder en EMP lätt. Detta skulle resultera i en strömstöt långt utöver överspänningsskydd utrustning förmåga att absorbera. Det bästa alternativet är en grundläggande bensin generator. Detta kunde vara gömd inuti en Faradays bur. Detta gör det säkrare än solpaneler och vindkraftverk, vilket skulle vara ut i fria och kunde absorbera EMP och överföra det till det skyddade utrymmet. Någon generator skulle behöva vara enkel, utan elektroniska komponenter känsliga för störningar.


Related Articles