Hur berätta om en filé är dåligt

Hur berätta om en filé är dåligt


Filé är populära skära av kött som kommer i både nöt- och fläskkött former. Men som alla styckningsdelar av kött är det bara hälsosamt att äta om den är frisk och har inte börjat skämma bort. Äta kött som har blivit ruttna eller härsken inte bara kommer att smaka hemskt, men det bär också betydande hälsorisker, inklusive sjukdom eller dödsfall. Bedömning av färskhet och kvalitet av en filé kan göras utan speciella verktyg, helt enkelt genom att notera utseende, känsla, och lukten av köttet.

Instruktioner

• Ta bort filé från förpackningen. Färdigförpackade filé säljs vanligtvis i en skum behållare omfattas i cling film, men det kan också helt enkelt vara insvept i slaktare papper om köpt färska direkt från en slaktare.

• Titta på filé. Granska det speciellt för någon överdrivet torr eller missfärgade områden. Håll utkik för några mögliga områden och Observera också strukturen på köttet--det bör vara relativt fast, men inte alltför hårt eller mosig.

• Lukt köttet. Om det har en offensiv lukt, köra det under kallt vatten i några minuter för att ta bort alla potentiella dålig lukt som var ett resultat av förpackningen. Lukta på den igen när det har sköljts för att se om lukten har försvunnit. Om inte, köttet kan bli bortskämd.

• Titta på förpackning av kött för överskjutande överbliven vätska. Det bör finnas en liten mängd vätska kvar i förpackningen efter köttet har tagits bort, men en stor mängd kan vara en indikation av felaktigt lagrats eller förpackat kött.


Related Articles