Hemgjord Cosplay idéer

Hemgjord Cosplay idéer


Cosplay, som är kort för fras kostym spela, blir mer och mer populärt. Den består av att skapa dräkter, antingen ursprungliga eller kostymer baserat på tecken från en anime, en bok, ett TV-program eller en film. Dessa kostymer bärs vanligen på olika typer av fan konventioner. Det finns hela subkulturer att välja en dräkt från, och kostymer området mellan intrikata och mycket enkel.

Steampunk kostymer

Steampunk är en mycket populär cosplay stil. Den är baserad på idén om ett alternativt viktorianska universum där teknik drivs av ångkraft. Dessa dräkter kan sättas samman med en liten klokhet. Victorianesque bas kläder, som korsetter eller tailed jackor är prydda med clockwork smycken, höga hattar, flygande skyddsglasögon och udda ångdrivna contraptions. En costumier kan verkligen låta hennes fantasin flöda eftersom Steampunk inte är baserad på vissa tecken. Ett annat populärt sätt Steampunk stil används är att göra Steampunk versioner av välkända karaktärer som Iron Man, R2-D2 eller Professor X. tecken är reimagined som om de fanns i en Steampunk värld, och costumier konstruerar en kostym runt denna nya version av karaktären. Du kan göra objekt som flyger glasögon, vapen och smycken, eller lägga till clockwork gears för objekt.

Medeltida och tidstypiska kostymer

Intrikata och korrekt tidstypiska kostymer är också en vanlig syn på fan konventioner. Dessa dräkter kan representera något från en pirat till en medeltida bågskytt. Mönster för dessa typer av kostymer finns vanligtvis på lokala Tygaffärer. Några outfits, gillar en pirate kostym, kan pusslas ihop från kläder från en sparsamhet butik eller baksidan av en garderob, med hjälp av objekt som snusnäsdukar för att lägga till utseendet av dräkten. Dessa dräkter är också bra utgångspunkter för nybörjare; Det finns ingen karaktär att försöka matcha exakt, bara en plan för en kostym.

Fantasy dräkter

Klä sig som en älva, är en tomte eller en djävul en annan lätt cosplay idé, särskilt om det finns redan en medeltida dräkt kvarleva från Halloween sitter i garderoben. Feer kan bära praktiskt taget någonting; Det är deras make-up och öron som gör dem älvor, inte nödvändigtvis de kläder som de bär. Olika typer av fairy öron och creative make-up mönster kan hittas online och i lokala butiker. Djävlar, vampyrer och varulvar också falla i denna kategori, även om varulvar är svårare att göra make-up för.

Djurens öron och peruker

En snabb, söt hemmagjord cosplay kostym är att bära en kostym eller särskiljande outfit du redan med en bjärt färgade Anime stil peruk och en uppsättning av djurens öron. Katt öron är den vanligaste uppsättningen djurens öron används för denna typ av dräkt, men tvättbjörn, bunny och Björn öron kan också användas. Några förslag på kostymer är en piga outfit, en balklänning, en te klänning, en fin kostym eller ens en gothic Lolita outfit. Som för en peruk färgade något bjärt med en massa lager som ser ut som en Anime karaktär skulle ha håret är ett bra val. Peruker är också frivilligt, så om en costumier inte har pengar eller tid att hitta en, djurens öron är nog.

Specifika Anime, Sci-Fi och Fantasy dräkter

Det finns många, många kostymer att välja mellan i denna breda kategori. Tekniskt sett kan någon av dem göras hemma, även om vissa (såsom Stormtroopers, som kräver förmågan att vakuum-form) är svårare att hantverk än andra. Många folk vända deras cosplaying till en konst, plocka ut den perfekta karaktären att spela och arbeta i månader i kostym. Jedi, stjärnflottan officerare, Ghostbusters, Disney Prinsessor och Naruto tecken är bara några av de kostymer som finns på konventioner. Bra starter kostymer är enkla sådana, till exempel Battlestar Galactica uniformer eller en anime karaktär från Naruto, Sailor Moon eller en liknande anime. Titta på bilder på tecknet du vill skildra, och börja med hjälp av objekt som du kan ha i garderoben redan. Om du porträttera en militär karaktär från ett TV-spel, har militär överskott butiker ofta bekämpa stövlar eller militär jackor som kan göra upp en del av en cosplay kostym.

Lätt kostymer

Ibland vill du bara en snabb kostym, om det är för en Halloween-fest eller en sista-minuten konventionen utseende. Shaun från zombie filmen "Shaun of the Dead" är en bra enkel kostym för män. Den består av en vit klänning skjorta med en röd fläck på fickan samt vissa blod splatter, svarta byxor, en cricket bat och slips virad runt huvudet. V från "V for Vendetta" är också en idé om en man; allt han behöver är svarta kläder med svart tux-liknande jacka, en V-mask och en kort svart peruk. För kvinnor är Tifa från Final Fantasy VI relativt enkel eftersom hennes klädedräkt är en vit skjorta, mörka byxor, hängslen och stora stövlar. Om någon anser sitt allmänna utseende och ser sig omkring, finns det sannolikt en relativt "vanliga" eller "moderna" karaktär som skulle tillåta honom att använda vanliga kläder i stället för att behöva sy något speciellt.


Related Articles