Gula blad på mint

Gula blad på mint


Mint är en snabbt växande flerårig ört som tar över hela trädgården när kvar för att sprida. Dess naturliga kraft gör det en nr-misslyckas växt för folk sett för en tuff marktäckare eller krukväxt ört. Bladen, när de läggs till salta soppor, sallader och andra rätter förbättra smak och doft. Om du märker lövverket av din mint växt svarvning gul, vidta åtgärder för att rätta till det underliggande problemet omedelbart så att du kan fortsätta skörda mynta hela säsongen.

Insektsangrepp

Skadedjur såsom bladlöss, mint Broddmask och spindel kvalster orsaka blad mynta curl, gulnar och släpp från anläggningen. De små insekterna suger väsentliga juice från växtens blad, vilket får dem att visas vissnat eller hoprullade och hämma växternas tillväxt. Vänster obehandlade, svåra angrepp kan döda krukväxter örten. Spray skadedjursangrepp med en spruta ut vatten från en slang för att få bort dem, eller tillämpa neem olja eller trädgårdsodling olja över dem. Alternativt, häll en lösning av insektsbekämpning tvål i en sprayflaska och spraya jämnt över skadedjursangrepp.

Sjukdomar

Virus sjukdomar hindra växterna från att göra klorofyll så bladen verkar gulnade eller fläckiga. Orsakade av svampar Puccinia menthae, är symtom av rost gula pastules på stam och blad av mynta i slutet av våren eller försommaren som fördjupa i färg i slutet av sommaren. Verticillium wilt orsakerna lämnar till gulnar vid bandgränserna före krypa upp och dö. Prune smittade blad på myntverket växt med steriliserade beskärning sax och tillämpa en svavel spray för att kontrollera sjukdom. Rotera växterna ofta för att minska risken för sjukdom och praxis god kulturell kontroll att minska växt stress.

Miljöfaktorer

Bladen på en mint växt gulnar om de får för mycket eller för lite solljus. Idealiskt, mint kräver fullt solljus till halvskugga. Exponera anläggningen att mycket ljus under sommaren orsakar bladverk till solen skålla, visas brända eller gulnat. Flytta krukväxter mynta till en skuggigare plats om de utsätts för solsken, särskilt på eftermiddagen. Utsätta mint anläggningen till torra vindar, orsakar frost eller en värmebölja också blad att vända gult som allmänt återvinna när miljö-villkorar stabiliserar.

Kulturella praktiker

Under eller över vattning och gödsling orsakar blad mynta till gulnar. Om behållaren växande mynta, använda en pott med lämplig avrinningshål genom sin bas och fyll den med en blandning av kvalitet krukväxtjord och kompost. Vatten i marken när toppen 1 till 1 1/2 inches känns torr. Över vattning mint dåligt töms smutsa orsakar rötterna att ruttna. Feed anläggningen ett väl balanserat gödselmedel varje vår, enligt etikett riktningar. Undvika över gödsling mint anläggningen eftersom det gör det mottagliga för sjukdomen.


Related Articles