Fakta om mobiltelefonmaster

Fakta om mobiltelefonmaster


Mobiltelefoner används för trådlös kommunikation och lita på signaler, som sänds mellan användare och nätverk. En mobiltelefon masten är nyckeln till denna signalmottagning.

Definition

En mobiltelefon masten, kallas även en cell torn eller base transceiver station, är en utrustning för att underlätta trådlös kommunikation mellan ett nätverk och UE, eller användaren utrustning. Exempel på UE enheter inkluderar mobiltelefoner och Wi-Fi.

Funktion

En mobiltelefon masten hjälper överföring av radiosignaler mellan cellulära mobila enheter i ett nätverk. Ett nätverk består vanligen av vissa områden i landet, eller celler. Varje nätverkscell betjänas av en eller flera mobiltelefonmaster. En mobiltelefon masten kan ta form av en dedikerad vertikal torn eller en antenn-enhet monterad på en byggnad.

Processen

Mobiltelefon masten består av sådana poster som en antenn för signalmottagning, en förstärkare och en transceiver, som fungerar som en kombinerad sändare och mottagare. Transceiver/mottagaren hanterar och skickar signaler fram och tillbaka mellan mobila enheter och även mellan kommunikationsenheter och högre entiteter som basstation styrenheten.


Related Articles