Delar av kvinnornas klänningar 1850

Delar av kvinnornas klänningar 1850


Kvinnor på 1850-talet klädde inte bara för att vara attraktiv, men också för praktiska. Klänningar var nästan alltid handgjorda, skapad med tyg beställt från en postorderkatalog eller köpt på en lanthandel. Flera delar av kvinnornas klänningar på 1850-talet hjälpte pionjär kvinnor få igenom sina dagar i stil men med en viss grad av funktionalitet i sin garderob.

Bodices

På 1850-talet, beklär av kvinnornas klänningar, kallas livstycket, allmänt knäppt ner. Under pionjär eran var kragar inte vanligt på kvinnornas klänningar, därför motorhuvar serveras i deras ställe att skydda kvinnors halsar och ansikten från elementen. En ledig "dag klänning," men hade brett halsband av spetsar, virka eller frivoliteter. Mer spartansk klänningar hade en "Jenny Lind" krage--en lång, hård, bandet som liknar en präst krage--runt halsringningen.

Ärmar

Delar av kvinnornas klänningar 1850


Ärmarna på klänningar av 1850-talet kan vara lång, kort eller någonstans däremellan. Långärmade klänningar var hade antingen ett gummiband på handleden eller kvar lös, och ibland ingår trim. Några långa ärmar var klädd med gratinerad ärm versaler eller utformades med puffiga biskop ärmar för finare tillfällen, enligt University of Vermont. Klänningar bärs runt huset var oftast Kortärmad så att kvinnor tvätta rätter eller kläder inte skulle få ärmarna våt.

Midjemått

Den baskiska midja stilen var populär på 1850-talet. Början på midjan, droppar en baskisk midja ner några inches bildar en V-form i fronten. Andra populära midjemått av tiden var fan midjan, som drevs ut i små veck nedanför midjan och empire midjan, som sitter flera inches ovanför naturliga midjan. Runt huset bar kvinnor allmänt förkläden knuten runt midjan för att skydda sina kläder och ha något att torka händerna på.

Fållar

Delar av kvinnornas klänningar 1850


Fållar på pioneer klänningar nådde någonstans från halva vaden till något över vristen. Detta var en tid innan trottoarerna var vanliga, så bär klänningar lite kort höll dem från att dra i smutsen. SNÖRHÅL lace trim var ofta tillämpas på botten av fållen att ge intryck av en underkjol. Underkjolar är skiktad underkläder som formar tyget av kjolen från midjan ner till en bell form. Underkjolar var utslitna under klänningar av kvinnor på 1850-talet främst vid formella tillfällen.

Mönster och tyger

Bomull, tunt och linne var populära tyger klänningar på 1850-talet. För finare tillfällen, Taft var ett populärt val. Tyget var antingen solid-färgade eller tryckta med små blommor, ränder och andra mönster.


Related Articles