Cool uppfinningar som hjälper till med världens ekonomiska problem

Cool uppfinningar som hjälper till med världens ekonomiska problem


Hur många av världens ekonomiska problem är många. Problem, till exempel ett globalt behov av förnybara energikällor, påverkar varje person i världen. Vissa problem, dock påverkar oss varje indirekt. Undernäring och brist på dricksvatten påverkar ett lands dödligheten, som suger finansiella och mänskliga resurser från landets industriella utveckling och ekonomiska självförverkligande. Teknologisk uppfinning är en sak som har potential att avhjälpa alla ekonomiska problem.

LifeStraw

LifeStraw är en bärbar vattenfiltreringssystem för att lösa bristen på dricksvatten i tredje världen. Denna coola uppfinning är formad som ett rör och aktiveras av sucking åtgärden för användaren. Salmonella, shigella, enterokocker och stafylokocker filtreras från pöl, stream eller sjön som en dricker kan behöva vatten från. Halmen dödar också mikroorganismer som sprids diarré, dysenteri, tyfus och kolera, vilket minskar spridningen av dödlig infektion i tredje världen samt. Fördelarna är att färre människor dör av preventable sjukdom och kan styra sina liv mot ekonomiska aktiviteter, såsom jordbruk, att hjälpa ett land bevara sig själv.

Solar växthus

Solar växthus är utformade för att främja tillväxten av grönsaker i vinterklimat. Dessa växthus skiljer sig från andra typer av växthus av söder-sluttande tak, anställning av isolerade väggar och en isolerad filt som täcker den södra sidan. Användning av solenergi växthus har varit anställd i Kina, Japan och Ryssland. Växthusen minska norra hemisfäriska södra halvklotet växtsäsonger, vilket minskar mark används för grödor och energi kostar för att frakta grödor från ena hjärnhalvan till en annan.

Plumpy'nut

Plumpy'nut är en jordnöt-baserade pasta som är berikade med vitaminer och mineraler. Det har använts för att bekämpa undernäring i fattiga regioner i Afrika, där dödligheten av svält är höga. Produkten är speciellt uppskattad eftersom den inte kräver kylning och är redo att äta. UNICEF köper 90 procent av världens produktion av Plumpy'nut. Det kostar bara 60p att föda ett barn i Afrika en dos dagligen. I hungersnöd drabbade länder, kan undernäring i de första tre åren av liv permanent göra oduglig en person. En nation måste vitala arbetstagare att utveckla en stark, självbärande ekonomi, full av människor lösa dagliga mänskliga problem.

Friktionsfri vindkraftverk

Friktionsfri vindkraftverk ersätta på kullager teknik i de flesta wind turbinsystem med en magnetisk levitation teknik. Tekniken är vanligast i monorailsystem, men gör att vindkraftverk vara användbara för vinden blåser så lågt som 1,5 miles per sekund. Uppfinningen möjliggör användning av vindkraftverk i låg vind områden, såsom bergsregioner.


Related Articles