Aktiviteter på självkänsla för ungdomar

Aktiviteter på självkänsla för ungdomar


Under dina unga år genomgår din kropp många förändringar. Tillväxt sprutar och viktökning kan ge på osäkerhet. Sunda självkänsla är viktigt vid denna tid. Enligt lagen för Youth.net, kan unga barn med låg självkänsla Visa tecken på misskötsel, depression, självförvållade skador, anorexia nervosa och även självmord. De gör dåligt i skolan och Visa problembeteende. Genomföra övningar som hjälper ungdomar bygga självkänsla för att undvika dessa fallgropar.

Gör en lista

Skriv ner tio saker du om dig själv. Börja meningar med "Jag gillar mig själv eftersom...", "Jag mår bra om... ", eller" mina vänner som mig eftersom jag är. " När listan är klar, hänga en kopia ovanför sängen. Läs det varje dag innan du går till skolan för att påminna dig själv om din personliga makt. Placera en kopia i din väska eller skåp så det är närvarande när du mår dåligt om dig själv och behöver ett lyft.

Gruppövning

Gruppövningar kan vara självförtroende boosters i klassrummet. Placera en elev i mitten av rummet medan de andra eleverna skriva ner något positivt om henne. Om de inte vet studenten väl, kan de skriva "Jag gillar ditt hår", eller "Jag gillar ditt leende." Studenter som känner henne väl kan skriva kommentarer som "Du är en god vän" eller "Du är en bra fotbollsspelare." Alla synpunkter bör upprätthålla positiva. Efter alla kommentarer skrivs ned, lämna dem till den pekas ut student som kan sedan läsa vad hennes kollegor tycker om henne. Självkänsla kan byggas av att inse att andra som du.

Självporträtt

Rita ett självporträtt av ansiktet beroende på hur du ser ditt ansikte. På ett annat papper, dra en annan självporträtt, men denna gång Rita hur du tror att andra ser dig. Detta kan vara en klass övning där alla gör sitt eget porträtt. Om båda uppfattningar om är förvrängd och negativa, innebär det att du måste jobba på din självkänsla. Om din uppfattning om dig själv liknar din avbild, är du på rätt spår.

Fokusera på styrkor

Föräldrar kan bidra till att öka deras ungas självkänsla genom att vara stödjande. Betona sport att ditt barn är bra på och tycker om. Låt ditt barn delta i aktiviteter som han är bra på, om målning, sport eller musik. Låta barnet att Visa hans styrkor och ge positiv förstärkning. Undvik att pressa ditt barn till något han inte är bra på, eftersom misslyckande kommer att minska sin självkänsla.


Related Articles