Aktiviteter för att höja barnens självkänsla

Aktiviteter för att höja barnens självkänsla


Självkänsla är viktigt eftersom det hjälper varje del av en människas liv. Om du har hög självkänsla du kommer att vara mer beredda att anta utmaningar, ta på ledarroller och allmänt ta risker. Att tro på dig själv får du både motivation och förmåga att göra bra saker och det är därför oerhört viktigt att du hjälpa ditt barn utveckla sin självkänsla.

Horn Tooting

En bra självkänsla verksamhet är att ha barn "toot eget horn." Detta är när de säger något snällt om sig själva eller något de gjorde att de är stolta över. Detta är en bra aktivitet för när du är runt middagsbordet på kvällen. Du kan låta varje barn säga något snällt om sig själv. Alternativt kan du ha hela familjen säga något trevligt om en person, roterande varje natt. Se till att du säger sanningsenlig saker, dock---det finns en skillnad mellan hög självkänsla och en oberättigad känsla av betydelse, och du behöver utveckla tidigare samtidigt som man undviker de senare.

Listor

Har ett barn gör en lista på saker han tycker om sig själv. Har honom dekorera listan och lägga den på en framträdande plats, som i sitt rum. Detta kommer att fungera som en ständig påminnelse om vad ditt barn tycker om sig själv, som kommer att bidra till att öka sin självkänsla över tid som dessa idéer borras in i hans huvud.

Aktiviteter

Verksamhet också bidra till att stärka självkänslan, särskilt om ditt barn är bra på dem. Han får den självkänsla uppsving som kommer av att ingå i ett team om ditt barn är på ett idrottslag. Vad mer, om han är bra på det kommer att han få ett lyft från att ha hela teamet lita på honom. Detsamma gäller annan verksamhet---om han gör ett konstprojekt han kommer få ett uppsving från att visa sitt färdiga verk, som han kommer för ett skrivprojekt eller andra kreativa strävanden.

Kärlek och bekräftelse

Barnet behöver veta att du stöder honom. Så, du måste Visa ömhet ofta och bekräfta hur du känner honom ofta. Du kanske tycker det är självklart att du älskar ditt barn, men det skadar aldrig för att låta honom veta. Det finns ingen övre gräns för hur många kramar du ge ditt barn eller hur ofta du berätta honom du älskar honom, så gå galen---det kommer att öka sin självkänsla för att vet att han har föräldrar som älskar honom, och bekräfta att känslan när de visar det genom att kramas och gosa honom.


Related Articles